Over Ons

Ruiterhuis Zierikzee in het zadel!

De eerste dag van september opende ze de deuren van het pandje aan de Verrenieuwstraat, nummer 6! Carolien de Klerk, al van jongs af aan een gepassioneerd amazone, heeft een van haar dromen hiermee verwezenlijkt.

Een jaar geleden waren er mogelijkheden om zelf een ruitershop te openen. Met zorg is ze opzoek gegaan naar een geschikt pand in Zierikzee en naar een goed en breed assortiment waar ze achter staat.
Carolien hoopt zo in Zierikzee en omgeving in een behoefte te voorzien wat betreft de ruitersport. Ze wil zich onderscheiden met moderne kwaliteitsproducten; ze maakt een selectie uit de nieuwste collecties. Daarnaast kent ze de merken die ze verkoopt stuk voor stuk.

Carolien heeft een breed assortiment in haar winkel voor zowel verschillende soorten paarden als verschillende soorten ruiters. Mocht een artikel toch in haar winkel ontbreken, dan hoopt ze met een goed advies iemand verder te helpen. Persoonlijke aandacht staat bij Carolien voorop.

Carolien de Klerk, een gepassioneerde amazone.

Als 8 jarig meisje wilde Carolien heel graag paardrijden. Toen ze 13 jaar was had ze genoeg zakgeld om elke week een les te kunnen volgen. Ze was de enige in haar familie die geïnteresseerd was in paarden, daarom weet ze niet waar haar liefde voor het paard vandaan komt.  “Het zit gewoon in mijn bloed”, Aldus Carolien.

Een paard is een mooi en krachtig dier. Carolien vindt het 't mooiste om echt te kunnen samenwerken met het paard. “Het is geweldig om met een dier te communiceren, plezier te hebben en een band op te bouwen”. De amazone rijdt op verschillende paarden en doet graag mee met een wedstrijd.
In 2001 kocht ze haar eerste paard, Helga van Grol. Helga is inmiddels op 23 jarige leeftijd overleden.Op de foto staat het paard Chasing Shaows die inmiddels als gezelschaps paard van zijn pensioen staat te genieten.In 2014 kwam er een nieuw paard A-perose of Anna een bruine merrie uit 2004, daar mee wordt volop getraind om binnekort wer op wedstrijd te kunnen.
Carolien heeft haar instructiediploma en heeft alle fases doorlopen. Daarnaast zit ze in het bestuur van de Schouwse Ruiters en is ze vrijwilliger bij het CHIO Rotterdam, het grootste internationale outdoor paardensportevenement van Nederland.

Paardrijden is haar hobby en Ruitershop Zierikzee is haar werk. Carolien: “het is gewoon helemaal mijn ding”.